22 tips waar je Baking soda voor kan gebruiken

Natuurlijk is Baking soda een essentieel ingrediënt in die heerlijke koekjes van oma! Maar baking soda (zuiveringszout) heeft ook de kracht om ontelbare plekken en attributen in je huis op te frissen en schoon te maken. Het is een super effectief (maar zacht) schuurmiddel en is een geweldige natuurlijke ontgeurmiddel, baking soda (Natriumwaterstofcarbonaat) is ook nuttig in allerlei soorten reinigingsgevallen. Daarom hebben wij een aantal tips onder elkaar gezet waar je baking soda allemaal voor kunt gebruiken.

22 baking soda tips

1. Verwijder vlekken van plastic vershoudbakjes

Eet resten kunnen vlekken achterlaten op je plastic vershoudbakjes . Veeg met een schone spons besprenkeld met baking soda om je bakjes op te frissen. Of verwijder harde vlekken door een oplossing van vier eetlepels baking soda op te lossen in liter warm water en het vershoudbakje daar in te weken.

2. Verfris je vies ruikende koelkast

Ben je bang dat de vis die in je koelkast ligt na het eten een vieze stank achterlaat? Baking soda absorbeert de stinkende geur. Zet een bakje met soda neer in je koelkast. Kijk voor hier voor meer koelkast tips.

3. Reinig in de winkel gekocht fruit en groenten

Gemengd met water kan bakpoeder vuil en die wasachtige coating die op producten uit de supermarkt komt verwijderen.

4. Boen keukenoppervlakkte schoon

Bijna elke vuile plek in uw keuken kan baat hebben bij een baking soda behandeling. Combineer het met water om werkbladen, roestvrijstalen spoelbakken, magnetrons, afzuigkappen en kookgerei schoon te maken.

5. Maak extra vette borden en pannen schoon

Geef aangebakken voedsel de  knock-out door een klein beetje baking soda aan uw afwasmiddel toe te voegen. In heet water weken, en licht schrobben met een schuursponsje met bakpoeder. Dat is alles wat je nodig hebt om van hardnekkig vet af te komen.

6. Breng muf ruikende sponsjes weer tot leven

Week de muf ruikende sponzen in bakpoeder en water om ze op te frissen. Nu kun je weer iets langer gebruik maken van je sponzen. Gebruik de sponzen niet te lang, vervang ze het liefst na 2 weken., afhankelijk van het gebruik natuurlijk.[adinserter block=”3″]

7. Reinig je muffe bekleding met baking soda

Verban de muffe geuren uit de zachte bekleding in je huis door deze oppervlakken met baking soda te bestrooien. Laat het een kwartier intrekken en zuig het daarna op met de stofzuiger.  Deze methode is ook goed te gebruiken om je matras mee op te frissen.

8. Dierenkleeden ontgeuren

Hetzelfde geldt voor de favoriete slaapplaats van je hond of kat. Bestrooi met baking soda, wacht een kwartier en zuig het daarna op.

9. Geef oud speelgoed nieuw leven

Vechten tegen het natuurlijk effecten van de vuile handen van je kleintje door ze af te vegen met een spons gedrenkt in een oplossing van baking soda en water.

10. Schrob een met krijt bedekte muur

Wanneer de artistieke talenten van uw kind zich op je muur bevinden, dan kun je proberen om een vochtige spons met baking soda voorzichtig over de wrijven.

11. verwijder schimmel uit badkamers

Boen je badkuip, tegels, gootsteen en douchegordijn met een vochtige spons en bakpoeder om de schimmel te verwijderen. Spoel de spons met schoon water om en wijf er nog een keer overheen om een glanzende oppervlakte te voorschijn te halen.

12. opgezette dieren

Deze stofverzamelaars zijn gemakkelijker schoon te maken als je ze in een grote plastic zak met een bak zuiveringszout stopt. Zet de bovenkant vast, neem de tas mee naar buiten en schud goed. De baking soda helpt vuil en stof weg te zuigen. Nadat je ze uit de zak hebt gehaald, stofzuig je alles weg.

13. Maak doffe wasgoed weer helder

Zowel het wit als de kleuren komen helderder uit de wasmachine als u een schepje baking soda aan uw lading toevoegt. In combinatie met vloeibaar wasmiddel helpt het de pH-waarden in balans te brengen om kleding schoner te krijgen.

14. Afvoer ontstoppen met baking soda

Maak een verstopte of vieze afvoer schoon door een 1/2 kopje baking soda erin te gieten, gevolgd door een 1/2 kopje azijn. Bedek direct met een natte doek, het heeft namelijk het cola mentos effect. Wacht vijf minuten en spoel dan met heet water.

15. Verfris stinkende sneakers

Heb je last van naar zweet stinkende sneakers of gymschoenen? strooi dan wat bakpoeder in je schoenen en eventueel ook je gymtas terwijl je bezig bent. Tik het er gewoon uit voordat je ze weer gaat dragen.

16. Elimineer vuilnisbak geuren

Iedereen heeft wel eens last van een stinkende vuilnisbak, strooi wat bakpoeder op de bodem om de stank te bestrijden. Probeer anders deze tips om je vuilnisbak schoon te houden.

17. Ruim gemorste olie uit de garage op

Heeft je auto wat olie gemorst? Strooi wat baking soda op de plek en het zal de olie absorberen. Meer manieren om olie te verwijderen van je parkeer plaats? kijk dan hier.!

18. Maak een aangekoekte BBQ rooster schoon

Lekker vlees van de BBQ gehad maar is je rooster nu wel vies van het aangekoekte vlees? Strooi dan wat baking soda op je schoonmaak borstel voor je je rooster gaat schrobben.
BBQ rooster baking soda

19. Veeg vuile terrasmeubels af

Is het weer tijd om je tuinstoelen uit de schuur of berging te halen? Maak ze dan gelijk even schoon met een mix van water  en baking soda. En voordat je ze weer terug in de berging zet, strooi dan wat je bakpoeder onder de kussens of in de opbergzakken om ze fris te houden.

20. Vieze geur in je kledingkast

Net als in de koelkast, kan een open bakje met wat bakpoeder bij uw lakens en handdoeken worden geplaatst om muffe geuren te bestrijden.

21. Verwijder kringen op je koffie/eet of salontafel

Als iemand zijn onderzetter is vergeten en een kring op je tafel heeft achtergelaten, mix dan een deel witte tandpasta zonder gel met een deel baking soda. Bevochtig een doek met water, voeg het mengsel toe en wrijf met de nerf mee om de ring eruit te wrijven. Neem vervolgens een droge doek en veeg het af. Gebruik een andere zachte doek om de tafel weer zijn glans te geven.

22. Laat je doffe sieraden weer glimmen

Wanneer je zilver dof is en niet meer glimt wordt het tijd om ze te behandelen. Maak een pasta van 3 delen Baking sosa (zuiveringszout) op één deel water. Breng het aan en wrijf met een pluisvrije doek (geen papieren handdoek, die kan krassen) en spoel je sieraden daarna af.