4 tips voor een beter gebruik van je koelkast

Ruikt je melk naar uien? Wordt je sla slap na een paar dagen? Moet je je vleeswaren weggooien voordat je de kans krijgt om broodjes te maken? Dit komt meestal doordat je koelkast verkeerd wordt gebruikt. Vermijd deze veel voorkomende fouten waardoor je mogelijk minder voedsel te vroeg moet weggooien!

1. Melk en zuivelproducten in je deur bewaren
De temperatuur is daar het warmst en het kan je melk, yoghurt en boter sneller laten bederven. Leg ze in plaats daarvan op koelkastplanken.

2. Het reinigen van de draadbuis condensator 
Als u merkt dat uw koelkast warmer is dan normaal, moet je draadbuis condensator mogelijk worden gereinigd. Het beste is om deze gemakkelijke taak meerdere keren per jaar uit te voeren. Haal de stekker uit het stopcontact, haal het rooster eraf en reinig het met een borstel of met het spleetgereedschap van uw stofzuiger. Schone spoelen helpen uw apparaat ook efficiënter te werken, zodat u een beetje op elektriciteit kunt besparen.

3. Verpak het voedsel strak in voordat u het invriest
Of u nu diepvrieszakken met rits, aluminiumfolie of plastic folie gebruikt, zorg ervoor dat u de lucht verwijdert door de folie rondom het voedsel glad te strijken. Als u bakjes gebruikt, vult u deze bijna helemaal tot bovenaan. Je beschermt restjes tegen verbranding in de vriezer, maar geeft het voedsel voldoende ruimte om uit te zetten als het ingevroren wordt.

groentelade koelkast tips4. Berg groenten en fruit op in de groentelade
Ze worden niet voor niets groentelade genoemd. Bewaar sla, broccoli en andere groenten in een van de groentelade van je  koelkast met de luchtvochtigheid ingesteld op hoog. En je zult verrast zijn hoe lang ze goed blijven. Gebruik de andere lade voor fruit met een lage luchtvochtigheid. Een gesneden ui bewaren? Wikkel het in plastic en plaats het in de groentelade om te voorkomen dat het voedsel in de buurt, zoals melk,na uien gaat smaken.

5. Stinkende koelkast
Heb je last van een stinkende koelkast? Zet dan een bakje met baking soda in je koelkast. Het zal de vieze geuren zoveel mogelijk opnemen en je koelkast weer wat frisser laten ruiken.