4 oplossingen als een ontstoppingsveer niet naar behoren werkt

Een ontstoppingsveer, is in de meeste situaties het perfecte hulpmiddel voor het verwijderen van verstoppingen. Een eenvoudig met de hand te bedienen hulpmiddel, een ontstoppingsveer is goedkoop en bespaart u veel geld vergeleken met de kosten die een loodgieter met zich mee brengt.

Soms werkt uw ontstoppingsveer echter niet zo goed als verwacht. De veer wil misschien niet altijd door je afvoerpijp gaan of hij haalt de verstopping niet los en neemt geen vuil mee. Leer de voornaamste redenen waarom je ontstoppingsveer niet altijd wil samen werken met je verstopte leidingen. En de oplossing hoe je weer zorgt dat je leidingen weer goed werken.

1. Je gebruikt niet de juiste ontstoppingsveer

Er zijn verschillende soorten ontstoppingsveren beschikbaar, het is dus belangrijk om de juiste te gebruiken voor de klus.

Toilet ontstopper:

  1. Deze speciale ontstopper plaatst u eenvoudig in uw wc met de juiste adapter erop.
  2. Trek aan de hendel en duw de hendel weer terug.
  3. Herhaal dit een aantal keer als de ontstopping niet in één keer is verholpen.

 

Kleine gootsteen ontstopper:

Voor de kleine verstoppingen zoals in de gootsteen kun je een eenvoudige ontstopper gebruiken. zoals je op onderstaand plaatje kunt zien.

Standaard ontstoppingsveer:

voor verstoppingen die iets dieper in de afvoer zitten is een ontstoppingsveer een goede oplossing. Deze kun je bijvoorbeeld bij een verstopt douche afvoer gebruiken en bij een verstopping van de wastafel afvoer die na de zwanenhals zit. Deze zijn in verschillende maten te verkrijgen.

 

2. Je gebruikt een ontstoppingsveer waar niks aan blijft haken

Voor verstoppingen veroorzaakt door haren, werken ontstoppingsveren met een metalen kurkentrekker uiteinde het beste. Hier blijven namelijk makkelijker haren achterhaken. Als je dezelfde gaat gebruiken voor een verstopping door kook vet dan zal dit minder goed werken. Tenzij er ook haar in zit.

Sommige verstoppingen zitten zo vast dat een hand ontstoppingsveer niks uithaalt. In dit geval heeft u weinig andere keuze dan een ontstopper te huren of een loodgieter te bellen. Geef echter niet te snel op. Er zijn ook ontstoppers die je op je boormachine kunt zetten. En ik weet uit eigen ervaring dat deze perfect werken.

3. Je gebruikt een vuile verstopte ontstoppingsveer.

Zorg dat als je gaat ontstoppen je een goede ontstopper gebruikt. Maak degene die gebruikt goed schoon zodat er geen vuil of andere dingen in vast zitten. Als je veer vies is en verstopt is kan er namelijk niks aan vast blijven haken.Zorg dus dat je veer goed schoon is en je hem na elk gebruik goed schoonmaakt. Dus denk niet de verstopping is verholpen en hij kan weer de kast in.

4. Teveel druk op je ontstoppingsveer

Het kan heel lastig zijn om een ​​ontstoppingsveer door de scherpe bochten van je afvoer te leiden, maar veel mensen proberen het te forceren. Probeer de veer zoveel mogelijk recht te houden. En draai de veer rond als je denkt bij een bocht of een verstopping te zijn.  Als je verstopping onder de sifon van je gootsteen zit, haal je sifon zwanenhals) er dan af. zo kun je recht in de afvoer beginnen zonder dat je gelijk door de zwanenhals heen moet.

Als je de veer te snel door de afvoer probeert te duwen, zal deze soms knikken of terug buigen. Het kan zelfs zijn dat de kabel volledig naar achteren buigt en uit dezelfde afvoerpijp terugkomt waarin je hem zojuist hebt ingebracht. Trek de ontstoppingsveer een paar centimeter per keer in de afvoer, en verleng deze geleidelijk. Zodra je voelt dat het de verstopping bereikt, beweeg je nog langzamer. Het is de rotatie van de kabel die de verstopping zal losmaken.