Dit is de beste manier om je dakgoot schoon te maken

Je dakgoot schoonmaken is niet moeilijk, het is een kwestie van eraan denken om het te doen! Je dakgoten beschermt niet alleen de zijkanten van je huis, dakgoten voorkomen ook schade aan de fundering van je huis.

Wanneer dakgoten zich vullen met bladeren, stokken en ander voorwerpen, kan dit verstoppingen veroorzaken en ertoe leiden dat water onder het dak en soms in de fundering komt. Verstopte goten kunnen in de winter ook tot ijsdammen leiden. Daarom is het belangrijk om uw dakgoten zo nu en dan schoon te maken.

U dient uw dakgoten minimaal één keer per jaar schoon te maken. Je moet het vaker doen als je overhangende bomen hebt en na een grote storm.

Zelf je dakgoot schoonmaken

1. Zorg voor een goede stevige uitschuifbare ladder. Plaats de ladder altijd op een stevige ondergrond (pas op voor los gesteente waardoor de ladder kan verschuiven). Je kunt ook een ladder stopper of een ladder stabilisator gebruiken voor de veiligheid en om schade aan de goten te helpen voorkomen. Het is ook het beste om een ​​helper te hebben voor het geval u iets laat vallen of een hand nodig heeft met de ladder.

2. Trek de juiste kleren aan. Draag een shirt met lange mouwen een werkbroek en rubberen handschoenen. Dakgoten schoonmaken is een vuile klus.

3. Gebruik een kleine plastic schep om de smurrie uit de goten te verwijderen. Gootschepjes zijn verkrijgbaar bij de ijzerhandel, of bij bol.com de zandbakschop van een kind werkt ook prima. Als je een oude plastic keukenspatel werkt ook en deze zal de dakgoten ook niet beschadigen.

4. Spreid een zeildoek uit onder uw werkruimte om al het vuil op te vangen. Of neem een emmer mee naar boven waar je alles in kan gooien.

5. Nadat je het vuil uit de dakgoten heb verwijderd, gebruik je een tuinslang om de dakgoten en regenpijpen door te spoelen en eventueel achtergebleven vuil te verwijderen. Dit zal u ook laten zien of u lekken heeft.

6. Als je het eenmaal onder de knie hebt, is het schoonmaken van de dakgoten niet zo erg, en je zult je geweldig voelen als het klaar is! Nu u weet hoe u dakgoten moet schoonmaken, moet u deze minstens één keer per jaar aan uw takenlijst toevoegen.

Lees ook: Zink reinigen en schoonmaken met deze tips!

Dakgoot gereedschap om het schoonmaken makkelijker te maken.

Er is een hoop gereedschap wat het makkelijker maakt om je dakgoot schoon te maken en schoon te houden. Hieronder staan een aantal handige hulpmiddelen om je dakgoot schoon te maken.

Dakgootbezem

Gehoekte bezem die in verschillende hoeken in te stellen is, met een steel bestaande uit 7 stukken voor een lengte tot 3,8 m. Nooit meer verstopte dakgoten: maak gemakkelijk vanaf de grond de dakgoot schoon! De extra sterke borstelharen en het verstelbare gewricht zorgt ervoor dat het vegen van de dakgoot een eitje wordt, zelfs bij scherpe hoeken.

Kenmerken:

De perfecte buitenreiniging, ook ideaal voor hoge ruimtes!
Met verstelbare hoekadapter en stevige 7-delige stalen steel
Extra sterke borstelharen (borstellengte tot ca. 12cm)
Meervoudig verstelbare verbinding tot 90°
Werklengte tot 4 m
Snelle en eenvoudige reiniging zonder ladder Ideaal voor het reinigen van steile oppervlakken zoals luifels, garages, goten, trappenhuizen, zonnezeilen, enz. Veegt moeiteloos bladeren, twijgen, sneeuw en mos Afmetingen:
1 bezem met 90°-verbinding
1 chassisbuis met bezem van 86 cm
1 buisje met handvat 53,5 cm
5 verlengstelen 53,5 cm
Borstel lengte 8 tot 12 cm

Dakgootegel

dakgootegelMet deze Dakgootegel houdt je je dakgoot op een simpele manier vrij van bladeren, takjes en andere rommel. Hierdoor kan regenwater eenvoudig weg blijven stromen en zal de goot niet verstopt raken. De Dakgootegel is zeer eenvoudig in gebruik. Leg de 4 meter lange streng in de goot en je hoeft verder niets te doen. Natuurlijk wel eerst even de dakgoot schoonmaken. De kleine haren houden de bladeren tegen, je hoeft deze 1 keer per jaar schoon te maken. Deze dakgoot egel heeft een doorsnede van 12 mm en is hiermee geschikt voor de meeste dakgoten. Door den topkwaliteit RVS en nylon gaat de egel makkelijk jarenlang mee.

€26,95
in stock
Bol.com

Dakgoot beschermers

 

Met deze  dakgootbeschermer heb je geen last van een verstopte regenpijpafvoer. Plaats ze op de bovenzijde van de regenpijp of goot waardoor deze filter alle bladeren, takjes, en ander vuil tegenhoudt. De filters laten water gewoon door maar blokkeert alleen de rotzooi die verstoppingen creëren.

Pluspunten
Nooit meer last van een verstopte afvoer
Makkelijk aan te brengen
Gaan jarenlang mee
Universeel, past op elke dakgoot
Diameter: 11 cm / Hoogte 14.5 cm