Tips om je Dolce Gusto mini me te ontkalken

Je Nescafe Dollce Gusto mini me ontkalken en onderhouden is erg belangrijk. Het zal ervoor zorgen dat de smaak hetzelfde blijft en het zal zorgen voor een langere levensduur van je koffieapparaat. En om ervoor te zorgen dat je krups dolce gusto niet verstopt raakt, wordt er aangeraden om je dolce gusto zeker om de 3 maanden te  ontkalken. Mocht je je koffieapparaat veel gebruiken op een dag dan raden we je aan om hem zeker om de 2 maanden schoon te maken en te ontkalken. En de beste en snelste manier om je Dolce Gusto mini me te onderhouden, ontkalken en schoon te maken laten we je in een aantal stappen en video’s hieronder zien.

Dolce Gusto Mini Me ontkalken

Komt je koffie er druppelend uit en/of is je koffie koud? Dan moet je hem zeker ontkalken om de problemen op te lossen. Volg de volgende stappen om je krups mini me te ontkalken.
 1. Vul een maatbeker met 500ml water en voeg hierbij het dolce gusto ontkalkingsmiddel. Even goed mixen en schenk het ontkalkingsmiddel dan in het waterreservoir.
 2. Klik de vergrendelingsbeugel omhoog en plaats een lege capsulehouder klik hem hierna weer dicht.
 3. Verwijder het lekbakje en plaats een kom of maatbeker waar 1 liter in kan onder de schenktuit van het apparaat.
 4. Duw de hendel tot het maximale streepjes niveau
 5. Houdt de aan/uit knop 5 seconde ingedrukt, de aan/uit knop begint te knipperen. Hij is nu in de ontkalkingsmodus.
 6. Schuif de hendel die bovenop zit naar rechts. Je Dolce Gusto wordt ontkalkt, dit duurt ongeveer 2 minuten. Hendel schuift zelf weer terug naar het midden.
 7. Schuif de hendel nu naar links, je apparaat wordt nu doorlopend ontkalkt. Hendel schuift weer vanzelf naar het midden.
 8. Om uw machine nog beter te ontkalken begint uw machine met een wachttijd van ongeveer 2 minuten. de aan/uit schakelaar knippert dan groen.
 9. Gooi de kom of maatbeker met water leeg. Reinig het waterreservoir onder de kraan en spoel hem goed af. Vul hem hierna weer met vers kraanwater. En plaats hem terug in de machine.
 10. Schuif de hendel naar rechts om je koffieapparaat door te spoelen. Hendel schuift vanzelf weer naar het midden als hij klaar is.
 11. Schuif de hendel nu naar links om hem weer door te spoelen. Hendel schuift vanzelf weer naar het midden als hij klaar is.
 12. Als het apparaat klaar is met spoelen zal de aan/uit knop rood worden, wacht tot de knop groen wordt. Zet het apparaat nu uit.
 13. Gooi de maatbeker leeg en spoel en reinig het waterreservoir. Vul hem daarna met water en plaats hem terug in het koffieapparaat.
 14. Plaats het lekbakje weer terug op de gewenste hoogte.
 15. Uw Dolce Gusto is ontkalkt!

Dolce gusto ontkalken met azijn

Het wordt van de fabrikant uit niet aangeraden om azijn te gebruiken om je Dolce Gusto te ontkalken. Azijn kan namelijk de leidingen en interne componenten beschadigen. Probeer dit dus niet. Gebruik de juiste ontkalkingsmiddelen om zo langer plezier van je dolce gusto te hebben.

Je Dolce gusto schoonmaken

 1. Verwijder het lekbakje en maak de goed schoon met sop en een borstel.  Let op! Het lekbakje kan niet in de vaatwasser.
 2. Haal de houder van de capsule uit de dolce gusto en spoel deze af. Houder kan in de vaatwasser.
 3. Haal het waterreservoir uit je machine en reinig deze en spoel hem schoon. Let op! waterreservoir kan niet in de vaatwasser.
 4. Klik de vergrendelingsbeugel omhoog en plaats een lege capsulehouder klik hem hierna weer dicht.
 5. Verwijder het lekbakje en plaats een kom of maatbeker waar 1 liter in kan onder de schenktuit van het apparaat.
 6. Zet de machine aan en wacht tot de aan/uit knop groen brandt, dan is het water opgewarmd en het apparaat gereed voor gebruik.
 7.  Duw de voorste hendel tot het maximale streepjes niveau en de achterste hendel naar rechts. Het toestel begint nu met spoelen.
 8. De hendel zal automatisch naar het midden terug schuiven als deze klaar is met spoelen.
 9. Gooi de maatbeker of kom leeg en maak deze schoon.
 10. Plaats het lekbakje terug en zet hem op de juiste hoogte.
 11. Maak als laatste de buitenkant schoon met een vochtige doek.
 12. Je Dolce gusto is schoon

Wat te doen als er niks uit je Dolce Gusto komt!

Als er niks uit je apparaat komt dan zit je injector waarschijnlijk verstopt! Volg onderstaande stappen om een verstopping in je injector te verhelpen.

 1. Verwijder de capsulehouder uit je koffiemachine.
 2. Eventuele capsule gooi je weg.
 3. Haal het waterreservoir uit je machine.
 4. En pak de reinigingsnaald die achter het waterreservoir zit.
 5. Sluit de vergrendelingsbeugel van de capsulehouder.
 6. Haal de stekker uit het stopcontact.
 7. Kantel de machine om er beter bij te kunnen.
 8. Verwijder de verstopping met de injectienaald.

Dolce Gusto storingen verhelpen

De koffie spettert uit de schenktuit:
Zet het apparaat uit en haal de capsulehouder uit het apparaat en controleer of er meer dan 1 gaatje in de capsule zit. Er mag namelijk maar 1 gaatje in de capsule zitten. Zit er meer dan 1 gaatje in de capsule dan kan je hem niet meer gebruiken en moet je hem weggooien.

De koffie komt druppelend uit de schenktuit:
Je Dolce gusto moet worden ontkalkt, volg de aanwijzingen hierboven om je Dolce gusto te ontkalken.