Houdbaarheid van koffie!

Hoe lang blijft koffie eigenlijk goed. Koffie blijft best wel lang goed als je het maar goed bewaart!
Het is in ieder geval beter om de verpakking niet open te laten staan.
als je koffiebonen of gemalen koffie niet goed afsluit zal de kwaliteit rap achteruit gaan. Verse koffie blijft ongeveer 2 weken goed mits u het goed bewaart hieronder hebben we een aantal tips voor u opgeschreven die wij zelf ook hanteren. de koffie is nog wel goed na 2 weken maar gaat qua kwaliteit en dus smaak achteruit.

Hoe u het beste uw koffie kunt bewaren.

Wat het beste werkt en wat wij zelf ook doen is de koffiebonen of de gemalen bonen in een luchtdichte bus bewaren. Houdt de koffie ook uit de buurt van producten die een sterke geur hebben. Zorg ervoor dat u de bus alleen gebruikt voor koffie en dat u deze om de zoveel tijd schoonmaakt.

Koffiebonen in de vriezer bewaren?

ja, wij bewaren koffiebonen in de vriezer!
Mocht u op vakantie gaan of even geen koffie wilt drinken dan raden wij aan om de gebrande koffiebonen in de vriezer te bewaren. De koffiebonen zullen veel langer meegaan.
En dat doet u het best door de koffiebonen in kleine porties in luchtdichte plasticzakjes te doen. Wilt u de koffiebonen uit de vriezer gebruiken? dan kunt u ze gelijk in de koffiemachine plaatsen. U kunt de bonen overigens niet meer terug in de vriezer plaatsen, dit zal de smaak zeer zeker geen goed doen.
het beste kunt u dus porties maken waar u genoeg aan heeft.

Koffie uit de buurt houden van water!
Het is voor de koffiebonen niet gunstig om in aanraking te komen met water. De oliën in de koffiebonen zullen worden aangetast en de smaak zal snel minder worden.
U kunt de koffie dus ook beter niet in de koelkast bewaren, hierdoor zal condens ontstaan en de oliën uit de bonen verdwijnen waardoor ook de smaak zal verdwijnen.