Je stoffen bank schoonmaken met baking soda doe je zo

Heb je last van vieze hardnekkige vlekken in je stoffen bank? En weet je niet hoe je ze eruit krijgt? En je wilt ook niet gelijk het eerste de beste middeltje gebruiken, mocht dit namelijk niet goed werken dan kan het nog wel eens verkeerd aflopen voor je bank. Hoe je je stoffen bank kunt schoonmaken dat lees je hier onder.

Je stoffen bank schoonmaken doe je zoals de titel al zegt, met baking soda. Dit is een middel dat bijna iedereen wel in huis heeft. Je hebt een paar schepjes soda nodig en een beetje lauw water.

Je stoffen bank schoonmaken.

Neem 2 eetlepels met baking soda en gooi dit in een emmer met wat lauw water. neem nu een nieuwe zachte spons en maak deze nat met de soda mix.

Wrijf met de spons nu over de vlek in je stoffen bank. Zorg dat je spons niet te nat is, het duurt namelijk erg lang voor je bank is opgedroogd.

Dep de vlek droog met een schone doek en laat hem verder door de lucht opdrogen. Zorg dat er niemand op de vlek gaat zitten als deze nat is, of dat er een kussen of iets dergelijks op de vlek ligt wat ervoor kan zorgen dat de vlek niet goed opdroogt. Dit kan namelijk voor vocht vlekken zorgen.

Lees ook: 22 tips waar je Baking soda voor kan gebruiken

Baking soda gebruiken om vieze luchtjes uit je bank te halen.

Ook is baking soda goed om nare luchtjes uit je bank te halen. Dus heb je een gedeelte van je bank die nogal vies ruikt of je hele bank. Dan kun je er het beste eerst baking soda op strooien.

Strooi baking soda op het stuk bank dat stinkt en laat het een paar uurtjes liggen. Het beste is om het in de avond te doen en de soda in de nacht zijn werk te laten doen. De baking soda neemt de vieze geur in zich op en je bent er vanaf.

Als de soda de hele nacht op je bank heeft gelegen en het zijn werk heeft gedaan, dan pak je de stofzuiger en zuig je de baking soda van de bank en je bent klaar. Je bank ruikt weer fris en fruitig.