Kaarsvet verwijderen door deze geniale tips

Last van kaarsvet door een druipende kaars? Kaarsvet verwijderen uit kleding doe je met een strijkbout. En kaarsvet op een glas verwijder je het door het in de vriezer te leggen. Je kan kaarsvet ook met een föhn verwijderen. Lees verder om er precies achter te komen hoe je kaarsvet het beste kunt verwijderen.

1. Kaarsvet verwijderen van hout

Voor het verwijderen van kaarsvet van hout komt iets meer kijken. Kaarsvet verwijder van een houten tafel of stoel doe je als volgt. Verwijder als eerst het grootste gedeelte van het kaarsvet met een ijskrabber. Gebruik het liefst geen verfkrabber of een scheermesje. Deze zullen het hout namelijk zo goed als zeker beschadigen.

Gebruik voor het overgebleven kaarsvet een Föhn op de laagst mogelijke warmte stand. Het kaarsvet zal smelten waarna je het met een papierendoekje makkelijk kunt verwijderen.

2. Kaarsvet verwijderen van glas

Zit er kaarsvet op je glazen waxinelicht houder of glazen bord? En krijg je het er moeilijk vanaf? Zet de houder of het bord dan in de vriezer en het zal er vanzelf loslaten.

Je houder of bordje van te voren insmeren met vaseline voorkomt dat het kaarsvet blijft plakken, en je dus geen last meer hebt van vastzittend kaarsvet.

Lees ook: Vieze voegen schoonmaken met deze simpele tips

3. Kaarsvet verwijderen van een tafelblad van glas

Een glazen tafelblad kan natuurlijk niet in de vriezer, dus hebben we daar wat andere tips voor. Het beste kun je eerst een ijskrabber gebruiken om de grote stukken te verwijderen. Pak daarna een spons en en maak deze nat met warm water. Veeg nu over het overgebleven kaarsvet heen. Gaat het er niet in één keer vanaf dan maak je de spons steeds weer even nat met warm water.

4. Kaarsvet verwijderen van de muur

Vul een plastic zakje met ijsblokjes. Houd deze tegen het kaarsvet. Door de kou wordt het kaarsvet keihard en laat het meestal vanzelf los. Haal over gebleven kaarsvet stukjes met je vingers van de muur.

Voor het kaarsvet dat op de muur is achtergebleven hebben we de volgende geniale hack. Hier gebruiken we bruin bakpapier voor. We gebruiken bruin bakpapier omdat het erg goed vet opneemt. Houdt het bakpapier tegen de vlek en hou er een warme strijkbout tegen. Let wel op dat je de strijkbout niet te lang op het kaarsvet houdt en zorg dat het bakpapier alleen het kaarsvet aanraakt om vlekken op de muur te voorkomen.

5. Kaarsvet verwijderen van steen

Heb je buiten wat kaarsvet gemorst op steen? Gebruik hiervoor wat keukenpapier en een strijkbout. Leg wat keukenpapier op het kaarsvet en ga er met een strijkbout overheen.

Heb je een poreuze steen? Gebruik dan bruin bakpapier ipv keukenpapier. Bruin bakpapier neemt heel goed vet op en trekt het uit de steen.

6. verwijderen van kaarsvet een kandelaar

Dit gaat op dezelfde manier als het verwijderen van kaarsvet van glas. Leg het in de vriezer en wacht tot het er vanzelf vanaf valt. Voor een metalen kandelaar kun je ook een föhn gebruiken of je kunt m even in de oven leggen.

7. verwijder kaarsvet uit een tafelkleed

Doe het tafelkleed in een plastic zak en leg het in de vriezer. Het grootste gedeelte zal uit zichzelf van het tafelkleed afvallen. Het overgebleven kaarsvet kun je makkelijk verwijderen door er een laag keukenpapier op te leggen en er met een strijkbout overheen te gaan.

8. Kaarsvet verwijderen uit kleding

Heb je kaarsvet gemorst op je kleding of een stof? Dan kun je dit er op dezelfde manier eruit halen als bij het tafelkleed. Leg er een laag keukenpapier op en ga er met een strijkbout overheen.

9. Kaarsvet verwijderen laminaat

Heb je kaarsvet op je laminaat gemorst dan werkt de keukenpapier en strijkbout methode het beste. Leg een dikke laag keukenpapier op het kaarsvet en ga er met een strijkbout overheen. Het keukenpapier zal het kaarsvet opnemen namaten het warm wordt

10. Kaarsvet van plastic verwijderen

Als het een klein stuk plastic is dan kun je het het beste in de vriezer doen. Het zal hard worden door de kou en vanzelf los laten.