Meest voorkomende senseo problemen

De senseo is een fijn apparaat als je snel en gemakkelijk een kopje koffie wil zetten. Maar helaas heeft ook de senseo wel eens problemen. Wij hebben de meest voorkomende problemen met oplossingen voor je op een rijtje gezet. Zo kan je snel je probleem oplossen en weer genieten van een lekker kopje koffie. Hieronder staan een aantal bekende problemen.

1. Senseo blijft knipperen

Over het algemeen betekent het dat het water op is en dat je het waterreservoir moet bijvullen. Maar er kunnen nog andere problemen zijn dit dit veroorzaken. Wij hebben daar een apart artikel over geschreven. Senseo blijft knipperen hier staan meerdere mogelijke oorzaken met de oplossingen erbij.

2. Senseo warmt niet meer op

Het kan zijn dat je het magneetje onder de vlotter de boosdoener is. Het magneetje zit in het waterreservoir bij de vlotter. Controleer of de magneet verroest is en of dat het magneetje vastzit waardoor de vlotter niet meer kan bewegen. Als dat het geval is kan je proberen de vlotter los te krijgen door zachtjes te tikken op de zijkant om de vlotter los te krijgen. Lukt dit niet dan zit er niet veel op dan een nieuw waterreservoir te kopen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan het zijn dat de boiler kapot is en dan zul je hem moeten laten repareren.

3. Senseo wil niet starten

Controleer eerst of de padhouder goed sluit en dat er geen water lekt. Als dit allemaal goed is dan is het een ander probleem.

Als er water in het reservoir zit en de senseo is opgewarmd en je drukt op de koffie knop en er gebeurd niks dan kan het zijn dat het waterreservoir kapot is of dat de senseo intern een probleem heeft. Dit kan je controleren door op het palletje aan de onderkant van het waterreservoir te drukken, komt er water uit dan is er niks mis met het reservoir maar dan heeft je senseo intern een probleem. In dit geval kun je hem het beste laten repareren. Is je waterreservoir wel kapot dan kan je hier een nieuwe bestellen Senseo waterreservoir

 4. Senseo blijft knipperen

Ook hier kunnen verschillende problemen de oorzaak zijn van het blijven knipperen van je senseo. Ook hierover hebben we een uitgebreid artikel geschreven om je beter te kunnen helpen met het oplossen hiervan. Senseo blijft knipperen

5. Senseo wil niet meer open

Als je je padhouder van je senseo niet meer open krijgt dan komt dit waarschijnlijk omdat je senseo vacuum gezogen heeft. Dit komt omdat het filter in je padhouder verstopt zit, en deze moet  dus schoongemaakt worden. Maar dan moet je senseo wel eerst open. hoe je dat moet doen lees je hier Wat te doen als je senseo vacuüm zuigt?

6. Senseo geeft halve kopjes

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt doordat er lucht in de senseo zit. Dit kan je oplossen door de senseo door te spoelen en zo de lucht eruit te krijgen.

Dat spoelen doe je op onderstaande manier.

  • Vul het waterreservoir tot het MAX streepje.
  • Druk de knoppen met 1 kopje en 2 kopjes koffie gelijktijdig in.
  • Laat ze niet los tot je hoort dat het apparaat start met het spoelen.
  • Herhaal dit proces nogmaals.

7. Vieze koffie smaak

De oplossing kan zijn dat je senseo ontkalkt moet worden. de kalk en met name kalkresten kunnen de oorzaak zijn dat je koffie anders smaakt dan dat het hoort te smaken. Dus is het tijd om je senseo te ontkalken. Kijk hier voor een uitgebreide uitleg Senseo ontkalken in een paar stappen!

8. Senseo geeft slappe waterige koffie

Waterige koffie of te wel een slap bakkie is meestal het gevolg van een deels verstopte senseo pad houder. Hierdoor zal er minder koffie doorkomen en zal het waterig worden. Oplossing is dus de padhouder goed schoonmaken.

9. Senseo valt uit na half kopje

Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben.

  1. De senseo moet worden ontkalkt. Het kan zijn door het vele kalk dat in de leidingen zit dat je senseo overhit raakt en zichzelf uitschakelt.
  2. Er is een intern component kapot en moet dus worden gemaakt. Meestal is het probleem een kapotte elco.