kettle descalerUw waterkoker ontkalken is niet moeilijk aangezien deze al is gemaakt om water in te doen. Elke 2 tot 3 maanden zult u uw waterkoker moeten ontkalken, maar dit ligt natuurlijk ook aan wat er in de handleiding staat hoe vaak u uw water koker moeten ontkalken. U kunt citroensap gebruiken om uw waterkoker te ontkalken. Hier onder een How-to over hoe u uw waterkoker met citroen kunt ontkalken.

 Een waterkoker ontkalken met citroen.
  1. Vul eerst uw waterkoker met een kwart citroensap. Als u verse citroenen gebruikt dan neemt u de sap van 3 uitgeknepen citroenen. De rest vult u aan met water.
  2. Zet nu uw waterkoker aan en laat hem koken wacht tot het water is afgekoeld en gooi dan de water eruit.
  3. Schoonmaken: Als er nog wat kalk achterblijft moet u dit met een natte doek even schoonmaken, zorg er wel voor dat de waterkoker is afgekoeld en niet in het stopcontact zit.
  4. Spoelen: Spoel de waterkoker een keer of vier uit met koud water om er voor te zorgen dat er geen citroensap achterblijft.

Er zijn verschillende waterkoker ontkalk middelen op de markt dat u kan gebruiken. Maar gebruik deze how-to of degene die bij uw waterkoker zit en u kunt langer genieten van uw waterkoker.

Frequentie van Ontkalken

Als u regelmatig uw waterkoker ontkalkt zult u langer genieten van uw waterkoker.

– 1 keer per  3 maanden als u zacht water heeft.
– 1 keer per maand als u hard water heeft.

U kunt ook contact opnemen met uw waterleverancier om te vragen naar de hardheid van het water in uw regio.

Moet u uw waterkoker ontkalken?

Ja dat is zeker nodig. Er zitten mineralen in het kraanwater en die zorgen ervoor dat de kalk zich opbowt in uw waterkoker op het moment dat het water wordt verwarmd.

Het ontkalken van uw waterkoker zorgt voor het volgende:

  • Het houdt debinnenkant van uw waterkoker schoon
  • De kook tijd wordt verkleind wat uw energie bespaart
  • Uw waterkoker gaat langer mee
  • En het verkleint de kans dat uw waterkoker snel kapot gaat

Uw waterkoker Ontkalken met zuiveringszout

U kunt uw waterkoker ook ontkalken met zuiveringszout. Vaak wordt Zuiveringszout gebruikt om theekoppen en theelepels te ontkalken.
Uw waterkoker met zuiveringszout.

Hoe gaat het ontkalken van uw waterkoker met zuiveringszout? Gooi 3 eetlepels zuiveringszout in uw waterkoker en vul de waterkoker dan tot waar het kalk zit met water. Laat de waterkoker dan ongeveer 4 uur staan. nadat de 4 uur zijn voorbij gegaan spoelt u de waterkoker om en controleert u of er nog resten van kalk aanwezig zijn. Zijn deze nog aanwezig en kunt u ze niet verwijderen herhaalt u de procedure dan nogmaals.

Een andere procedure is om eerst water te koken en daarna de zuiveringszout toe te voegen, roer daarna de zuiveringszout goed door zodat het op alle plekken komt. Laat dit geheel weer vier uur staan en spoel de waterkoker daarna weer om en controleer of er nog resten zijn achtergebleven.