Senseo ontkalken in een paar stappen!

Senseo Ontkalken op de juiste manier.

Uw Senseo ontkalken is meestal een lastig klusje. Wij weten er alles van. Ook wij moesten rondneuzen op het internet om uit te zoeken hoe onze senseo ontkalkt moest worden. Daarom zijn wij deze site begonnen. Hier vindt u bijna alle Senseo apparaten die er zijn. De senseo original, Quadrante, viva cafe , twist, up en de switch om er maar een paar te noemen. Er komen geregeld weer nieuwe senseo’s bij die allemaal hun eigen manier hebben om te ontkalken. Wij proberen zo goed mogelijk om alle nieuwe Philips senseo koffieapparaten erbij te zetten. Hou dus onze site in de gaten voor instructies voor de nieuwste senseo’s.

Uw Senseo ontkalken

Het is verstandig om uw minimaal 1x in de 2-3 maanden te ontkalken hierdoor zal de smaak behouden blijven en uw apparaat op de juiste manier blijven functioneren dit bevordert de levensduur aanzienlijk.

Wat heeft u nodig om uw Senseo te ontkalken?

 • Ontkalkingsmiddel
 • schaal of bak
 • gebruikt koffiepadje
 1. Voeg de juiste ontkalkingsmiddel toe wat er op de verpakking staat aan het water, zorg dat het poeder volledig opgelost is.
  Giet het ontkalkingsmiddel in het waterreservoir en plaats deze terug in de senseo.
 2. Plaats de lege schaal of bak onder de koffieuitloop zodat het water wordt opgevangen.
 3. Om de machine aan te zetten drukt u op de aan en uit knop, wacht tot de senseo het water heeft opgewarmd(het lampje stopt met knipperen).
 4. plaats de gebruikte koffiepad in de padhouder en plaats hem in de senseo.
 5. Druk op de knop met de twee kopjes, nu zal het ontkalkingsmiddel door het apparaat heengaan.
  herhaal dit proces tot het waterreservoir leeg is. Leeg de schaal of bak die onder de koffieuitloop staat.
 6. Heeft u een kleiner watereservoir? Dan moet u het proces 2 maal herhalen!
 7. Als u klaar bent met het ontkalken gaan over tot het spoelen van uw senseo, dit om achtergebleven resten en dergelijke eruit te spoelen.
  Vul het waterreservoir met water en zet de senseo opnieuw aan. Druk weer op de knop met de 2 kopjes en doe dit net zo vaak dat het reservoir leeg is.
  Herhaal dit hele proces een keer of 3 om er zeker van te zijn dat er niks meer achter is gebleven.
 8. Maak ook gelijk de rest van de de senseo schoon, denk aan de padhouders, schenktuit en waterreservoir.
 9. Nu bent u klaar en kunt u weer genieten van een verse kopje koffie.

Welke Senseo ontkalkers

Het beste kunt u alleen ontkalkers gebruiken waar citroenzuur in zit. Deze zijn het beste voor het ontkalken van uw Senseo en zal uw apparaat niet beschadigen. U kunt universele gebruiken maar wij raden aan om die van senseo zelf te gebruiken. deze zijn het beste.

Back to top button
Close