Senseo blijft knipperen

Last van een knipperend lampje van de senseo? Over het algemeen is dit makkelijk op te lossen. Er kunnen alleen verschillende oorzaken zijn waarom de senseo blijft knipperen. Hieronder staan een aantal mogelijke oorzaken met oplossingen.

Het is eerst handig om te weten of de senseo snel of langzaam knippert of dat de aan/uit knop een paar keer snel knippert even stopt en daarna weer snel knippert?

Oorzaken en oplossingen als de senseo knop snel knippert.

 1. Waterreservoir is leeg.
  Vul het waterreservoir tot aan het MAX streepje. Knippert het lampje en zit er wel water in het reservoir? kijk dan hieronder.
 2. Het reservoir zit niet goed op zijn plek.
  Kijk of het waterreservoir goed op zijn plek zit.
 3. De vlotter (Magneetje) van het waterniveau kan vastzitten .
  Gooi het waterreservoir leeg en schud hem heen en weer om te kijken of de vlotter vast zit, deze kan vastzitten doordat het magneet eronder verroest is. Zit deze vast dan kan hij los worden gemaakt door herhaaldelijk te schudden. Maak hem daarna met water en afwasmiddel goed schoon. Is het magneetje erg verroest koop dan voor een paar euro een nieuwe. Ook kun ervoor gekozen worden om een heel nieuw reservoir te kopen.
 4. De senseo staat op een plek waar het kouder is dan 10 graden.
  De Senseo gaat niet werken als de temperatuur in de ruimte minder is dan 10 graden. Zet hem dus in een warmere ruimte of warm de ruimte op.

Oorzaken en oplossingen als de senseo knop langzaam knippert.

 1. Senseo is aan het opwarmen.
  Een langzaam knipperend senseo knopje betekend meestal dat hij aan het opwarmen is. Het opwarmen doet normaal gesproken ongeveer 90 sec.
 2. Senseo warmt niet op.
  Mocht de knop niet stoppen met langzaam knipperen en de senseo niet opwarmen na 90 seconden, dan kan het zijn dat de boiler kapot is en zal de Senseo gerepareerd moeten worden.

wat als de senseo knop snel knippert gevolgd door een pauze en opnieuw snel knippert.

 1. De deksel zit niet goed
  Hoogstwaarschijnlijk zit de deksel van de senseo niet goed. Sluit de deksel goed en vergrendel hem. Druk vervolgens opnieuw de knop in om te kijken of het knipperen stopt.

Senseo blijft knipperen door een storing.

Mocht de oplossing er niet bij staan dan is er nog de mogelijkheid om de senseo te resetten. Hoe dat moet lees je hier
Je senseo resetten in een paar simpele stappen! 
Mocht dit ook niet werken dan is het verstandig om de senseo aan te bieden voor reparatie.