Senseo geeft halve kopjes koffie probleem oplossen

Waarom geeft jou senseo halve kopjes koffie? Het is een veel voorkomende senseo klacht. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom jou senseo apparaat dat doet. Over het algemeen kunnen je ze allemaal simpel zelf oplossen. Hieronder hebben wij de meest voorkomende oorzaken neergezet met de oplossingen erbij, zodat je het zelf kunt oplossen.

Senseo geeft halve kopjes koffie probleem oplossen.

   1. Niet de juiste instellingen
    Er zijn modellen waarbij je de koffievolume kunt instellen. Controleer of de juiste instellingen staan ingesteld voor de hoeveelheid koffie die jij wilt.
   2. Lucht in de senseo.
    Als je je senseo veelvuldig gebruikt dan kan het zijn dat er lucht in je senseo apparaat zit. Om de lucht eruit te halen moet je de senseo doorspoelen. Doe dit door een kopje koffie tezettenn met het waterreservoir gevuld en zonder koffie pad.
   3. Pad houder zit verstopt.
    Als je Senseo apparaat na verloop van tijd steeds minder koffie zet kan het zijn dat je padhouder verstop is. Controleer, als je een tweede padhouder bij je senseo hebt geleverd gekregen of het bij deze ook gebeurd. Zo niet dan maak je de padhouder schoon.
   4. Kalkaanslag in je senseo
    Als je je senseo niet op tijd ontkalkt kan er door kalkaanslag minder water door je leiding en de oorzaak zijn waarom je senseo halve kopjes koffie zet.