Home / Senseo ontkalken

Senseo ontkalken

Uw senseo apparaat ontkalken!

Hieronder de beknopte ontkalk versie die voor bijna elke senseo werkt, als u uw senseo op type en modelnummer wilt ontkalken moet u op de knop hieronder drukken!

Het is verstandig om uw senseo zeker om de 3 maanden te ontkalken dit is ook wat Philips zelf aangeeft. Het is van belang om uw Senseo te Ontkalken, uw senseo ontkalken zorgt er namelijk voor dat de de koffie zijn smaak behoudt, de kopjes vol schenkt en de koffie langer warm blijft en er geen stukjes kalk in uw kopje koffie terechtkomen. Ook zal de levensduur van de senseo langer zijn als u uw senseo vaker ontkalkt. Op deze pagina kunt informatie vinden over de verschillende manier van ontkalken van uw senseo.

Senseo ontkalken met citroensap/citroenzuur

Waarom uw senseo ontkalken met citroensap. De Citroenzuur die in de citroen zit is erg krachtig en werkt heel goed om uw senseo mee te ontkalken. Met citroenzuur ontkalken is ook voordeliger dan de meeste ontkalkers die op de markt zijn. En de meeste soorten onkalker bevatte ook citroen.

senseo ontkalken citroenWat heeft u nodig:

 • Citroensap
 • een bak of schaal waar 1.5 liter water in kan.
 • water
 • En de eenkops padhouder
 • Een koffiepad die is gebruikt

Uw senseo ontkalken met citroen

 1. Plaats de bak of schaal van 1.5 liter onder de koffie tuit waar de koffie uitkomt.
 2. U kunt nu het waterreservoir vullen tot het streepje MAX voeg er daarna een scheut citroensap bij.
 3. Zet de senseo aan en laat hem het water verwarmen.
 4. Plaats nu de  eenkops padhouder met een gebruikte koffiepad (dit zodat eventuele kalk in de oude koffiepad blijft hangen en niet in de schenktuit.
 5. Sluit de senseo en druk de knop voor twee kopjes koffie in, blijf dit herhalen totdat het waterreservoir helemaal leeg is.
 6. Herhaal dit proces (met het water en citroensap)nogmaals om er zeker van te zijn dat alles weg is.
 7. Vervolgens moet u de senseo 3x door spoelen met gewoon water om alle kalk resten en citroen weg te spoelen.
 8. Zorg ook dat de padhouder goed schoon zodat er geen kans op verstopping is.

Uw senseo ontkalken met ontkalker.

 • Originele ontkalkingsmiddel
 • Water
 • een bak of schaal waar 1.5 liter water in kan.

Senseo ontkalken met Ontkalker

 1. Plaats de bak of schaal van 1.5 liter onder de koffie tuit waar de koffie uitkomt.
 2. U kunt nu het waterreservoir vullen tot het streepje MAX en voeg de hoeveelheid ontkalker toe dat staat aangegeven op de verpakking
 3. Zet de senseo aan en laat hem het water verwarmen.
 4. Plaats nu de  eenkops padhouder met een gebruikte koffiepad (dit zodat eventuele kalk in de oude koffiepad blijft hangen en niet in de schenktuit.
 5. Sluit de senseo en druk de knop voor twee kopjes koffie in, blijf dit herhalen totdat het waterreservoir helemaal leeg is.
 6. Herhaal dit proces (met het water en ontkalker) nogmaals om er zeker van te zijn dat alles weg is.
 7. Vervolgens moet u de senseo 3x door spoelen met gewoon water om alle kalk resten en citroen weg te spoelen.
 8. Zorg ook dat de padhouder goed schoon zodat er geen kans op verstopping is.

Senseo ontkalken met Azijn

Uw senseo ontkalken met azijn kan schadelijk zijn voor uw senseo en wordt door Philips zelf ook afgeraden. Wij gaan hier in mee, wel zijn de meningen hier over verdeeld. Maar omdat wij het zekere voor het onzekere willen nemen hebben wij besloten om geen how-to te maken over het ontkalken van uw senseo met azijn.

Ontkalken

  Actie-indicatielampjes
 1.  1.
Voeg 50 gram citroenzuur toe aan 1 liter water in een maatbeker. Meng het mengsel goed door tot het poeder volledig is opgelost. Gooi het mengsel in het waterreservoir en Plaats het waterreservoir terug in de Senseo.
 2. 2.
Als u het waterreservoir terug heeft geplaatst zet u een kom waar minimaal 1500 ml water in kan onder de koffietuit.
 3. 3.
Druk de aan/uitknop in om het apparaat aan te zetten. Het aan/uitlampje begint te knipperen.Wacht tot het ononderbroken brandt.
 5.  5.
Plaats nu de padhouder voor 1 kopje met een gebruikte koffiepad in de senseo en sluit het deksel.
 6.  6.
Druk de 2-kops knop in om de Senseo te laten werken. Als de machine klaar is laat u de machine opnieuw opwarmen. Het aan/uitlampje knippert weer. De Senseo is weer opgewarmd als het aan/uitlampje ononderbroken brandt, drukt de 2-kops knop u opnieuw in en laat de Senseo weer werken. Herhaal dit proces totdat er niks meer in het waterreservoir zit.Opmerking: niet alle modellen Senseo’s hebben een waterreservoir waar een 1 liter water in kan. Als u een Senseo heeft met een kleiner reservoir giet u het overgebleven mengsel in het reservoir en drukt u op de 2-kops knop tot het waterreservoir helemaal leeg is.
 7.  7.
Voeg 50 gram citroenzuur toe aan 1 liter water in een maatbeker. Meng het mengsel goed door tot het poeder volledig is opgelost. Gooi het mengsel in het waterreservoir . Wanneer u het waterreservoir van de Senseo haalt zal het aan/uitlampje snel knipperen. Plaats het waterreservoir terug op de Senseo. Het aan/uitlampje zal nu langzamer beginnen te knipperen. Opmerking:  Gooi geen gebruikt heet water of gebruikt ontkalkermengsel in het waterreservoir. Gebruik ongeveer 2 liter ontkalkermengsel om de Senseo te ontkalken.
 Stap
5 en 6
 8. 8.
Wacht weer tot het aan/uitlampje ononderbroken brandt en herhaal stappen 5 en 6.Nadat u het tweede ontkalkingscyclus met het ontkalkermengsel heeft uitgevoerd moet u het spoelcyclus twee keer uitvoeren met schoon water.


Spoelen

9. 9.
Als eerst spoelt u het waterreservoir om met kraanwater en vult u het waterreservoir tot het MAX streepje met kraanwater.
10. 10.
Als u het waterreservoir terug heeft geplaatst zet u een kom waar minimaal 1500 ml water in kan onder de koffietuit. Het aan/uitlampje zal langzaam gaan knipperen.Wacht tot de aan/uitknop brandt
11. 11.
Druk de 2-kops knop in om de Senseo te laten werken. Als de machine klaar is laat u de machine opnieuw opwarmen. Het aan/uitlampje knippert weer. De Senseo is weer opgewarmd als het aan/uitlampje ononderbroken brandt, drukt de 2-kops knop u opnieuw in en laat de Senseo weer werken. Herhaal dit proces totdat er niks meer in het waterreservoir
12. 12.
Spoel het reservoir met kraanwater om en vul het reservoir tot het MAX streepje met water.Wanneer u het waterreservoir van de machine haalt, begint het aan/uitlampje snel te knipperen.
Stap
9, 10 en 11
13. 13.
Herhaal de stapppen 9, 10 en 11 nog een keer.
En dan is de Senseo ontkalkt.
14. 14.
Maak de koffietuit, de klep van de koffietuit, de koffiecollector, de padhouders en het waterreservoir schoon.U kunt deze onderdelen schoonmaken in de vaatwasmachine of met warm water en een beetje afwasmiddel.

Senseo aanbieding.

Senseo aanbiedingen , hier kunt u op een later moment informatie vinden over senseo aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

css.php