Senseo Sarista Ontkalken

Uw Senseo Sarista Ontkalken

Het ontkalken van uw senseo sarista moet u regelmatig doen en is vrij simpel zelf te doen. Het ontkalken van uw senseo zorgt ervoor dat de koffie zijn smaak behoudt, er geen kalkresten in uw koffie komen uw apparaat gaat langer mee en uw koffie blijft op de goede temperatuur. Het is dus erg belangrijk om uw Senseo sarista te ontkalken.

Hoe vaak en wanneer moet u uw Sarista moet ontkalken!

Om er zeker van te zijn dat bovenstaande problemen niet voorkomen, wordt er door ons aangeraden om om de 3 maanden uw machine te ontkalken. Is het nou zo dat er in uw regio hard water uit de kraan komt dan raden wij u aan om de senseo dan zeker om de maan te ontkalken. Het kan natuurlijk ook dat  de machine zelf aangeeft doormiddel van het lampje “CALC CLEAN” dat het tijd wordt om senseo sarista te ontkalken, maar dit is ingesteld door de fabrikant!

De duur van het proces?

Het hele proces neemt ongeveer zo”n drie kwartier in beslag. Dit proces is simpel zelf te doen. U kunt uw senseo sarista ontkalken met de originele ontkalker of met azijn of citroenzuur. Let wel op bij het ontkalken met azijn lees hier waarom!

Het ontkalken van  uw Senseo Sarista

Het ontkalken van uw senseo sarista zal in 2 stappen gebeuren uw sarista zal eerst worden gespoeld doer het ontkalkingsmiddel naar keuze, als dit is voltooid zal de machine zich 2x naspoelen om er zeker van te zijn dat er geen resten en andere smaken achterblijven. Al met al zal het proces zo een 45 minuten duren.

Hieronder leest u hoe het in zijn werk gaat.

In de volgende stappen leggen we uit hoe je zelf eenvoudig jou senseo sarista kunt ontkalken.[adinserter block=”3″]

Ontkalken

  1. Zet je de machine aan zodat deze zich gaat opwarmen. Wanneer deze is opgewarmd en klaar voor gebruik drukt u de 1 kops en 2 kops knoppen allebei ongeveer 3 seconden in. Nu zal het knopje “Calc Clean” gaan knipperen.
  2. Vul nu het waterreservoir uit de machine met het ontkalkingsmiddel lees voor de hoeveelheid de verpakking. En vul de rest aan met water tot het “MAX” streepje. En plaats het waterreservoir terug.
  3. Haal het koffielekbakje van de machine en plaats een schaal of kom van minimaal 1,5 liter onder de uitvoer.
  4. Hierna drukt u de 1 en 2 kops knoppen weer tegelijk in voor ongeveer 1 seconde, het “Calc Clean” lampje en het groene status lampje gaan knipperen en het ontkalk proces wordt gestart.
  5. Zodra het waterreservoir leeg is en alles door de machine is zal het status lampje doven en zal het “CALC CLEAN” lampje snel gaan knipperen. Het ontkalken is en het enige wat u moet doen is de machine grondig spoelen om achtergebleven kalkresten te verwijderen zodat u deze niet in uw koffie krijgt.

Spoelen

  1. Maak eerst het het waterreservoir goed schoon van het ontkalkingsmiddel dat u heeft gebruikt. Vul hierna het waterreservoir weer met vers water tot het “MAX”streepje en plaats hem terug in machine.
  2. Leeg de schaal of kom die u heeft gebruikt en plaats deze terug onder de uitvoer.
  3. Druk de 1 en 2 kops knoppen weer tegelijk in om het spoel proces te starten, wacht weer tot het hele waterreservoir leeg is en herhaal dit proces nog een keer.
  4. Als de laatste spoelbeurt klaar is zal de machine zichzelf uitschakelen en is het ontkalk proces afgelopen

Senseo Sarista Schoonmaken

Ook is het altijd goed om de buitenkant en de los te halen onderdelen van de sarista even grondig te reinigen. Dit is hygiënisch en zorgt voor een langduriger gebruik van uw Senseo sarista.