TASSIMO CHARMY T55 Ontkalken

Uw TASSIMO Charmy T55 Ontkalken? Lees hieronder hoe u uw het best uw Bosch Tassimo kan ontkalken. Download de gebruiksaanwijzing of loop de stappen op deze site na. Het is erg belangrijk om uw Tassimo te ontkalken. Dit houdt namelijk de smaak in stand en zorgt ervoor dat uw Tassimo langer mee gaat. Succes met het ontkalken van uw Tassimo.

De TASSIMO CHARMY zal zeker style toevoegen aan uw huis, maar hij is niet alleen mooi qua design aan de buitenkant. Maar hij zorgt met zijn hypermoderne Intellibrew™-technologie die aan de binnenkant zit elke keer weer voor uw perfect drankje.

Naast de standaard kenmerken van TASSIMO heeft deze TASSIMO CHARMY ook nog een geavanceerd waterfiltersysteem en kunt u ook de sterkte aan te passen voor een perfect drinkplezier.

Als u van heerlijke koffie, thee en warme chocolademelk houdt en als u een mooi apparaat kunt waarderen en nieuwe smaken wilt ontdekken, dan is de TASSIMO CHARMY echt iets voor u.

Hieronder leest u meer over het ontkalken van uw machine.

  1. Verwijder het waterreservoir aan de achterkant van de machine.
  2. Verwijder de oranje Service T DISC uit zijn houder aan de achterkant van de machine.
  3. Vul het waterreservoir tot de ontkalkingslijn (500 ml) en voeg het ontkalkingsmiddel toe volgens de instructies van de fabrikant. Meer informatie over het ontkalkingsmiddel vindt u hier. Zorg ervoor dat het ontkalkingsmiddel volledig is opgelost in het water voordat u verdergaat.
  4. Vervang het waterreservoir door dit iets schuin te houden en terug te plaatsen in zijn oorspronkelijke positie totdat het op zijn plaats klikt.
  5. Open de machine door de hendel omhoog te halen en omhoog te drukken. Plaats de Service T DISC in de T DISC-houder met de barcode naar beneden. Sluit de machine door deze eerst naar beneden te halen en dan de hendel goed naar beneden te drukken totdat u een klik hoort.
  6. Plaats een geschikte opvangbak (min. 500 ml) onder de drankdispenser.
  7. Druk op de knop Starten/Stoppen en houd deze minstens 5 seconden vast om het ontkalkingsprogramma van de koffiemachine te starten.
  8. Het ontkalkingsprogramma zal nu beginnen en de lampjes ‘Ontkalken’ en ‘Status’ zullen knipperen. Het ontkalkingsproces duurt ongeveer 20 minuten terwijl de oplossing door het systeem wordt gepompt met intervallen, en daarna in de opvangbak loopt totdat het waterreservoir bijna leeg is. Er blijft altijd een klein beetje vloeistof over in het reservoir.
  9. Opmerking: Als het proces minder dan 20 minuten in beslag neemt, heeft u mogelijk een reinigingscyclus doorlopen – de koffiemachine zal niet volledig zijn ontkalkt en het rode ontkalkingslampje zal blijven branden. Mocht dit het geval zijn, ga dan terug naar stap 6.
  10. Het statuslampje gaat na 20 minuten branden om aan te geven dat de eerste fase van het proces is voltooid.
  11. Leeg de opvangbak en plaats deze terug onder de drankdispenser van de machine.
  12. Verwijder het waterreservoir aan de achterkant van de koffiemachine.
  13. Spoel het waterreservoir goed uit om restjes van het ontkalkingsmiddel te verwijderen.
  14. Vul het waterreservoir met schoon, koud water tot de MAX-lijn.
  15. Vervang het waterreservoir door dit iets schuin te houden en terug te plaatsen in zijn oorspronkelijke positie totdat het op zijn plaats klikt. Open en sluit de machine, en laat de Service T DISC in de T DISC-houder zitten.
  16. Vervang de lege opvangbak onder de drankdispenser.
  17. Druk op de knop Starten/Stoppen om de reinigingscyclus kort te laten lopen.
  18. Tijdens de reinigingscyclus knippert het oranje statuslampje en laat de koffiemachine heet water lopen in de opvangbak.
  19. Zodra het reinigingsproces klaar is, leeg de opvangbak en zet deze terug onder de dispenser. Voltooi stappen 15 tot 18 vier keer om ervoor te zorgen dat al het ontkalkingsmiddel uit de machine is gespoeld.
  20. Open de machine en verwijder de Service T DISC.
  21. Bewaar de Service T DISC in zijn houder aan de achterkant van de machine.
  22. Vul het waterreservoir met schoon, koud water tot de MAX-lijn.
  23. Vervang het waterreservoir door dit iets schuin te houden en terug te plaatsen in zijn oorspronkelijke positie totdat het op zijn plaats klikt.
  24. Uw TASSIMO is nu ontkalkt en is weer klaar voor gebruik