TASSIMO VIVY T12 Ontkalken

Uw TASSIMO Vivy T12 Ontkalken? Lees hieronder hoe u uw het best uw Bosch Tassimo kan ontkalken. Download de gebruiksaanwijzing of loop de stappen op deze site na. Het is erg belangrijk om uw Tassimo te ontkalken. Dit houdt namelijk de smaak in stand en zorgt ervoor dat uw Tassimo langer mee gaat. Succes met het ontkalken van uw Tassimo.

De TASSIMO VIVY kunt u kwijt in de kleinste ruimtes, maar u kunt nog steeds kiezen uit een ruime keuze aan dranken. en dit alles met 1 druk op de knop. Het slanke design herbergt alles wat nodig is om uw thee chocolademelk of kopje koffie te maken. geheel naar uw wens dus. Het Intellibrew systeem samen met de bekerhouder die u kunt verstellen of verwijderen kunt u elke keer uw favoriete kopje zetten en door het programma voor zelfreiniging en het waterreservoir dat te verwijderen is wordt het onderhouden ook nog eens vrij makkelijk.

Hieronder leest u hoe u uw Tassimo Vivy moet ontkalken.

 1. De machine laat u weten wanneer het moet worden ontkalkt doordat het rode ontkalkingslampje zal gaan branden.
 2. Verwijder eerst het waterreservoir aan de zijkant van de machine en leeg deze.
 3. Vul het waterreservoir tot de ontkalkingslijn (500 ml) en voeg het ontkalkingsmiddel toe volgens de instructies van de fabrikant.  Zorg ervoor dat het ontkalkingsmiddel volledig is opgelost in het water voordat u verdergaat.
 4. Vervang het waterreservoir door dit iets schuin te houden en terug te plaatsen in zijn oorspronkelijke positie totdat het op zijn plaats klikt.
 5. Open de machine door de hendel omhoog te halen en omhoog te drukken.
 6. Plaats een geschikte opvangbak (min. 500 ml) onder de drank dispenser.
 7. Verwijder de gele service T DISC uit het vakje aan de zijkant van de machine en stop deze met de barcode naar beneden in de T DISC-houder van de machine.
 8. Sluit de machine door deze eerst naar beneden te halen en dan de hendel goed naar beneden te drukken totdat u een klik hoort.
 9. Het oranje statuslampje zal gaan knipperen zodra de machine klaar is en het rode ontkalkingslampje zal blijven branden.
 10. Het is belangrijk dat u de knop starten/stoppen minstens 5 seconden ingedrukt houdt om het ontkalkingsprogramma te starten.
 11. Het ontkalkingsprogramma zal nu beginnen en de lampjes ‘Ontkalken’ zullen knipperen.
 12. Het proces duurt ongeveer 30 minuten terwijl de oplossing door het systeem wordt gepompt en daarna in de opvangbak loopt totdat het waterreservoir bijna leeg is. Er blijft altijd een klein beetje vloeistof over in het reservoir.
  Opmerking: Als het proces slechts enkele minuten in beslag neemt, heeft u mogelijk per ongeluk een reinigingscyclus doorlopen – de machine zal niet volledig zijn ontkalkt en het rode ontkalkingslampje zal blijven branden. Mocht dit het geval zijn, ga dan terug naar stap 6.
 13. Het lampje permanent gaan branden om aan te geven dat de eerste fase van het proces is afgerond
 14. Leeg de opvangbak en plaats deze terug onder de drank dispenser van de machine.
 15. Vul het waterreservoir met schoon, koud water tot de MAX-lijn. Druk op de knop Starten/Stoppen om de reinigingscyclus kort te laten lopen.
 16. Tijdens de reinigingscyclus knippert het oranje statuslampje en laat de machine heet water in de opvangbak lopen
 17. Zodra het reinigingsproces klaar is, leeg de opvangbak en zet deze terug onder de dispenser.
 18. Voltooi stappen 11 en 12 vier keer om ervoor te zorgen dat al het ontkalkingsmiddel uit de machine is gespoeld.
 19. Open de machine en verwijder de service T DISC en plaats deze terug in het daarvoor bedoelde vakje aan de zijkant van de machine.
 20. Vul het waterreservoir met schoon, koud water tot de MAX-lijn en plaats deze terug in de machine.

Uw TASSIMO is nu ontkalkt en is weer klaar voor gebruik.