Home schoonmaken Waarom je wasmachine stinkt!

Waarom je wasmachine stinkt!

by admin

Last van een wasmachine die stinkt? Ruikt je wasmachine naar het riool? Of ruikt ie een beetje muf! Waardoor je ook last van een stinkende was hebt. Vroeg of laat krijgen we er allemaal wel mee te maken. Maar hoe kom je nou van die vervelende geur in je wasmachine af? Wij hebben een aantal tips en tricks en een uitleg voor je om van je riool of muffe stinkende wasmachine af te komen.

Wasmachine stinkt! Maar waarom?

Door een stinkende wasmachine zal je ook last krijgen van stinkende was. Het is dus erg belangrijk om erachter te komken waarom je wasmachine zo vies ruikt. Bij sommige mensen ruikt of stinkt het naar het riool en bij andere zal het meer een muffe geur hebben. Elke geur heeft meestal een andere oorzaak. De stinkende geuren kunnen komen door de volgende oorzaken.

 • opeenhoping van bacteriën, slijm, meeldauw of zeepresten in de leidingen of andere delen van de wasmachine.
 • Geur kan ook te wijten zijn aan een slechte afvoer van de wasmachine waardoor het vuile water in de machine blijft zitten, waardoor bacteriën in het water kunnen groeien.
 • Wasmiddel lade kan er ook voor zorgen dat wasmachine stinkt.
 • Trommel
 • Verstopt filter
 • Water in het rubber van uw wasmachine loopt niet helemaal weg en kan water vasthouden. Dit is een veel voorkomend probleem bij machines. Veeg het rubber na elke wasbeurt droog.
 • Schimmel groeit op vochtige, donkere plaatsen. Laat de deur van de wasmachine open als je klaar bent om zo alles te laten drogen. Anders is de kant dat je wasmachine stinkt groot.
 • Laat uw natte kleren niet te lang in de machine liggen. Je wasmachine zal stinken gaan stinken maar ook je was.
 • Wassen op lage temperaturen kan een probleem zijn voor de ophoping van bacteriën in uw machine. Dit komt omdat de temperatuur niet heet genoeg wordt om bacteriën te doden. Draai af en toe een kookwas (90 graden).
 • Het gebruik van te veel wasmiddel kan ophoping veroorzaken. Meet uw dosis zorgvuldig af op basis van de laadgrootte en uw instellingen. Gebruik zoveel als nodig maar niet te veel.
 • Het gebruik van vloeibare wasmiddelen kan een wasachtige ophoping aan de binnenkant van de trommel van uw wasmachine veroorzaken. Gebruik ook eens waspoeder in plaats van vloeibare wasmiddel. Dit probleem is erger als u bij lagere temperaturen wast.
 • Als je hard water hebt, zul je zowel kalkaanslag als zeepresten moeten bestrijden. Dit kan zich ophopen in pijpen en slangen. Probeer een waterontharder toe te voegen aan elke wasbeurt.

kijk hier hoe je je stank in je wasmachine kunt oplossen!

Contoleer onderstaande om erachter te komen waarom je wasmachine stinkt en wat je eraan kunt doen.

1. temperatuur
Het is algemeen bekend dat wassen op lage temperatuur energiezuinig is. Toch is het niet raadzaam om er een gewoonte van te maken, omdat het kan leiden tot een stinkende afvoer in het huis. De geur van de wasmachine kan namelijk veroorzaakt worden door een te lage temperatuur. De lage temperatuur dood namelijk geen bacteriën. Dit scenario is net als het implementeren van een waterbesparende installatie.

2. Wasmiddel lade
Als je tijdens het wassen overtollig wasmiddel toevoegt, zal de la van het wasmiddel kunnen gaan stinken. Ook kan de trommel door overtollig achtergebleven zeep kunnen gaan stinken.

3. Inspecteer het rubber van de deur
Als je een stinkende wasmachine hebt, is het verstandig om het afdichting rubber van de deur te controleren. Controleer of deze schoon is. Misschien is het een tijdje geleden dat je hem hebt nagekeken en hebt schoongemaakt. Maar het kan leiden tot een muffe geur van de wasmachine. Bovendien kunnen de compartimenten van de deurafdichting de waterstroom in de machine vertragen, waardoor zich schimmel ontwikkelt.

De wasmachine-afdichting kan ook vuil en zeepresten bevatten, waardoor de machine begint te ruiken. Je kunt eenvoudig de binnenkant van de afdichting schoonmaken met een droge doek. In andere gevallen kan de geur worden veroorzaakt door schimmel op de afdichting van de wasmachine. Lees verder om erachter te komen hoe je het hieronder kunt verwijderen.

3. Slecht afwateringssysteem
Een slecht afvoersysteem kan een belangrijke reden zijn voor de slechte stinkende geur van uw wasmachine. Slechte afvoer betekent dat water zich ophoopt in de machine en stilstaand water begint na een tijdje begint te stinken. Wat nog belangrijker is, stilstaand water leidt tot schimmels, slijm, zeepresten en bacteriën. Zorg ervoor dat je afvoerslang niet te hoog hangt. Het kan namelijk zijn dat je wasmachine niet al het water omhoog kan pompen.

4. Onderzoek de trommel
Als je je wasmachine niet regelmatig schoonmaakt, kunnen zeepresten of vuil gaan stinken en beschimmelen als deze vastzit. De geur van een vieze trommel is vaak erg muf.

5. Zoek naar de bron
Als de bovenstaande opties het probleem van uw stinkende wasmachine niet oplost, kunt u proberen er zelf achter te komen. Het beste is om het zelf te onderzoeken. Controleer alle hoeken van uw wasmachine. Of nog beter, probeer verdachte gebieden te snuiven om de heersende bron van de stank te identificeren. Kijk of er soms ergens water is blijven staan of dat er bij de afvoerslang water in de wasmachine lekt.

Stinkende was

Zorg ervoor dat je je was niet te lang in de wasmachine laat zitten als deze is gewassen. Het kan namelijk de oorzaak zijn dat je wasmachine stinkt. En je was zal ook gaan stinken waardoor je je was nog een keer moet gaan wassen. Is dus ook nog eens niet goed voor je energierekening.

Klik hier om te kijken hoe u het beste uw wasmachine kunt reinigen

You may also like