Zo kom je van die vieze geur in je Koelkast af

Een openstaand bakje met etens resten of een onopgemerkt plekje in de koelkast waar gemorst is, kan ervoor gaan zorgen dat je koelkast gaat stinken. En uiteraard wil je van die vieze stank in je koelkast af. Hier lees je hoe je van die vieze geuren af kunt komen.En je eetlust niet bederven.

1. Wikkel het voedsel in folie en wikkel het opnieuw in folie.
De meeste vieze geuren zijn afkomstig van bedorven voedingsmiddelen of voedingsmiddelen met een sterke geur die in de koelkast kunnen ontsnappen (zoals gesneden uien, gehakte knoflook of kaas). Bewaar voedsel in plastic verpakkingen (of een paar lagen huishoudfolie) en overweeg omwikkel deksels  met plastic of aluminiumfolie als extra geurblokker.

2. Voeg de koelkast toe aan uw wekelijkse reinigingslijst.
Aanbevolen wordt om regelmatige reinigingsroutine aan te houden. Controleer op gemorste sappen of voedsel die voorbij de houdbaarheid datum zijn. En gebruik een mengsel van baking soda, milde zeep en water om vlekken te verwijderen (verwijder indien mogelijk de groenteladen of planken om het werk een beetje gemakkelijker te maken). Bgebruij geen blee middel of ammoniak, hierdoor kan de oppervlakken van de koelkast barsten.
Vieze geur koelkast

3. Begin met preventie – maar weet wanneer het tijd is om actie te ondernemen.
Een doos bakpoeder op een plank helpt om de geur te absorberen, maar het zal niet alles geuren opvangen. Als je een echt aanstootgevende geur hebt, verwijder dan de inhoud van de koelkast, haal de stekker uit het stopcontact en laat de deur 24 uur open staan ​​voor ventilatie.

4. Houd warme etensresten uit de buurt van melk.
Voedsel dat moet worden gekoeld, mag niet langer dan twee uur uit de koelkast worden gelaten, dus restjes kunnen nog steeds heet zijn als je ze opbergt in je koelkast. Als je warm voedsel naast melk of vlees bewaart, riskeer je hun temperatuur te verhogen en zullen ze sneller bederven en gaan stinken

5. Isoleer sterk geurende levensmiddelen in laden.
Bewaar vlees in de vleeslade – niet op een plank – om te voorkomen dat druipende sappen de planken bevuilen of in andere voedingsmiddelen sijpelen.

6. Let op uw ijsbakken.
Sterke voedselgeuren kunnen van de koelkast naar de vriezer zweven en de smaken en geuren kunnen worden overgebracht naar uw ijsblokjes. Reinig laden vaak en herken vies ruikend ijs als waarschuwingssignaal voor voedselbederf.